Fogsebészet, implantáció

/upload/files/227/10-8101.jpg

/upload/files/227/c2-8102.jpg

  • bölcsességfogak sebészeti eltávolítása
  • betört gyökerek eltávolítása
  • gyökércsúcsi elváltozások fogsebészeti kezelése
  • implantáció

A fogászati implantátumok (műgyökerek) beültetésével fix pótlások készíthetők anélkül, hogy a megmaradt fogakat preparálnunk kellene.Az implantátum anyaga nagy tisztaságú titán vagy cirkónium-dioxid. A leggyakrabban alkalmazott implantátum két részből áll: a gyökér rész, mely legtöbbször csavar formájú és a csontba kerül,valamint az imlantátum- fej, melyre később a koronát helyezzük.
Fontos: az implantátumot abban az esetben lehet beültetni, ha elegendő és megfelelő minőségű csonttal rendelkezik a páciens, ill. elfogadja az implantátumviseléssel járó szabályokat.

Előfordul olyan eset is, amikor a páciensnek nincs megfelelő minőségű és mennyiségű csontja, ilyenkor csontpótló anyaggal vagy a szájüreg, állcsontok esetleg a test más részéről áthelyezett csontdarabbal helyettesítik azt.Manapság az implantációs sebészi technikák lehetővé teszik, hogy bizonyos esetekben a foghúzással egyidőben, vagy néhány héten belül pótoljuk a fogat.


Számos esetben a beültetett műgyökérre azonnal is rögzíthetünk koronát. Sajnos, a körültekintő ellátás ellenére is a beavatkozások kb. 2%-ban előre nem látható okok miatt az implantátum kilökődhet, ezért a kockázatok kiszűrése érdekében előzetes vér-és vizelet laborvizsgálatot kérünk pácienseinktől. Dohányzás, kezeletlen cukorbetegség esetén más módszerrel készült fogpótlás készítését javasoljuk.

/upload/files/227/a1-8103.jpg

 


 

További fogászati kezeléseink