Szájhigiénia, prevenció

/upload/files/227/16-8104.jpg

A PROFESSZIONÁLIS FOGTISZTÍTÁS

Irányított biofilm terápia

Az Ön új legjobb barátja


A legmodernebb, új generációs fogtisztítási technológia rendelőnkben! Guided Biofilm Therapy vagy GBT, célja a biofilm eltávolítása és a fogak egészségének hosszú távú fenntartása: AIRFLOW A professzionális szájhigiénét az otthoni eljárásokkal kombinálja.

A BIOFILM a fogbetegségek fő oka. Sajnos ennél több bajt is okozhat (pl: szív- és érrendszer betegségei).


Mi is a BIOFILM?

Dentális plakknak is nevezzük ezt a szabad szemmel nem látható réteget, mely a kemény felszíneken alakul ki: fogakon, fogpótláson, implantátumon, fogszabályozó készüléken egyaránt. A biofilm réteget baktériumok alkotják, telepet alkot, mely a szájüregben szaporodni képes, naponta növekszik, de szabad szemmel alig látható. A szájüreg a baktériumok kedvelt bejárata a test belseje felé. Rongálják a fogakat és a fogak környezetét, különösen a fogínyt és a csontot, amelyek a fogakat a helyükön tartják. A biofilm fogkövességgé alakul, ami csúnya is. EL KELL TÁVOLÍTANI! Ennek legjobb módja az irányított biofilm-terápia (Guided Biofilm Therapy vagy GBT), célja a biofilm eltávolítása és a fogak egészségének hosszú távú fenntartása. A professzionális szájhigiénét az otthoni eljárásokkal kombinálja.


A GBT Minimálisan invazív beavatkozás- a plakkfestésnek köszönhetően pontosan látható a biofilm réteg, a fogkő és a lepedék.

 • Az Airflow Max szuper gyengéden és biztonságosan távolítja el az elszíneződést, az éretlen fogkövet, valamint fellazítja a meglévő fogkövet. AIRFLOW
 • Fájdalommentes. A “No-Pain”-technológiájának köszönhetően a fogkő-eltávolítás az eredeti PIEZON PS fejjel sokkal kíméletesebb. A kezelés gyors és garantáltan fájdalommentes.
 • Alkalmazásával korábban felismerhetők a kialakuló fogszuvasodások.
 • Minimalizálja a kopott fognyakak tisztításával járó kellemetlenségeket.
 • Implantátumok tisztítására is alkalmas, nem sérti a implantátum felületét, nem karcol.
 • A legtökéletesebb tisztítási eljárás minden fogpótláshoz: nem sérti, nem karcolja meg a koronákat, vékony kerámia héjakat. Cserébe csak a fénylő, selymes fogak maradnak.
 • A mély tasakokat akár 10 mm mélységig is ki lehet kitisztítani, így esetenként a tasakműtét, a kürett is elkerülhető. PERIOFLOW: biofilm eltávolítása a tasakokból
 • Tökéletesen és nagy hatékonysággal használható fogszabályozó kezelés során, a brackettek körüli lerakódások és fogkő eltávolítására.
 • A nyálkahártya és a nyelv tökéletes tisztítási eljárása. A nyelv és az íny rárakódásoktól, elszíneződésektől mentes, rózsaszínű és tiszta lesz.
 • Kellemes édeskés íz a kezelés során: hála az eritrit tartalmú EMS Plus Pornak.
 • A legerősebb elszíneződések eltávolítására is tökéletes – pl. dohány-folt, fekete tea- folt - fájdalommentesen és lágy érzet mellett küzd meg bármivel az Airflow Max.

 


GBT PROTOKOLL 8 LÉPÉSBEN


1) A helyzet felmérése
2) A biofilm láthatóvá tétele, vizualizációja
3) Motiválás az otthoni kezeléshez
4) AIRFLOW: a biofilm elszíneződések és korai fogkő eltávolítása
5) PERIOFLOW biofilm eltávolítása a tasakokból
6) PIEZON PS a maradék fogkő eltávolítása
7) Ellenőrzés
8) A következő vizit


A GBT gyors, biztonságos és FÁJDALOMMENTES módszer, mely segít az általános egészség hatékonyabb megőrzésében is.

 


 

További fogászati kezeléseink